Váltás mobil nézetre
Terry Wey

A Fono Forum magazin szerint Terry Wey a kontratenor mezőny egyik legjobbja. Rendszeres meghívottja a legjelentősebb barokk fesztiváloknak, és gyakorta dolgozik együtt a repertoár vezető karmestereivel.

1985-ben született svájci–amerikai zenész családban. Énekesi tanulmányait a Bécsi Énekesfiúk szólistájaként Silvija V. Purchar növendékeként végezte, később Kurt Equiluznál és Christine Schwarznál tanult.

A Clemencic Consorttal közös első fellépései, illetve számos, fiatalon elért versenygyőzelme nyomán hamar bekapcsolódott a nemzetközi opera- és hangversenyélet vérkeringésébe. Olyan karmesterekkel lépett fel, mint William Christie, Thomas Hengelbrock, Marc Minkowski, Riccardo Muti, Christophe Rousset vagy Michael Hofstetter, és olyan legendás hangszereken játszó zenekarokkal koncertezett, mint a Balthasar Neumann Ensemble, a Les Arts Florissants, a grenoble-i Les Musiciens du Louvre vagy a bécsi Bach Consort. Jelentős operaházak és hangversenytermek vendége volt: énekelt a bécsi Musikvereinssaalban, a londoni Barbican Centre-ben, a New York-i Lincoln Centerben, a lisszaboni Gulbenkian Alapítvány termében, a salzburgi Pünkösdi Fesztiválon, a madridi Teatro Realban, a Theater an der Wienben és a stuttgarti Állami Operában.

Legújabb CD-i közt találjuk Steffani Niobéját Philippe Jarousskyval, Pergolesi Stabat Materét Valer Barna-Sabadusszal és Bach h-moll miséjét Marc Minkowski vezényletével.