Váltás mobil nézetre
Richard Goode

Richard Goode zongorajátékát sokan ünneplik elképesztő érzelmi ereje, mélysége és kifejezőkészsége miatt, s a művészt szerte a világon a klasszikus és romantikus repertoár egyik vezető előadójaként tartják számon. Az évek során számos díjat nyert, köztük az Avery Fischer- és a Grammy-díjat.

2015/16-os évadának legfontosabb európai eseményei közé tartoznak a Glasgow-ban, Dublinban, Lyonban, valamint Londonban a Wigmore Hallban és a Royal Festival Hallban tartott szólóestjei. Baráti Kristóf hegedűművésszel lépett fel a budapesti Zeneakadémián, míg Mozart utolsó zongoraversenyében (B-dúr, K. 595) az Orchestre National de Lyon/Koopman, Beethoven Esz-dúr zongoraversenyében pedig az Orchestre de Paris/Blomstedt kísérte. Az Egyesült Államokban többször visszalátogatott a Los Angeles-i Kamarazenekarhoz/Kahane és a Cincinnati Szimfonikusokhoz. Szólistaként fellépett a Lincoln Center Nagy Előadók sorozatában, a Chicagói Szimfonikusok sorozatában, és egyéb fontos amerikai helyszíneken is.

Legutóbbi felvétele az öt Beethoven-zongoraversenyről a Budapesti Fesztiválzenekarral/Fischer Iván készült, 2009-ben került a piacra, és kivételesen jó kritikai visszhangot kapott: a Financial Times „korszakalkotónak” nevezte, a felvételt pedig később Grammy-díjra is jelölték. 1999 és 2013 között Richard Goode Mitsuko Uchidával közösen a vermonti (Egyesült Államok) Marlboro Zeneiskola és Fesztivál művészeti vezetője volt.