Váltás mobil nézetre
Radovan Vlatkovic

Radovan Vlatković nemzedékének vezető hangszeres művésze. Világszerte fellép szólistaként, hallható hangfelvételeken, és tanárként is népszerűsíti a kürtöt. Számos első díjat nyert országos és nemzetközi zenei versenyeken, köztük az 1983-as müncheni ARD-versenyen – ahol tizennégy év után először fordult elő, hogy kürtös kapta az elismerést.

1982 és 1990 között Radovan Vlatković a berlini Rádiózenekar (a mai Német Szimfonikus Zenekar) első kürtöse volt, Riccardo Chailly és Vladimir Ashkenazy karmesteri irányítása alatt. Szólistaként sok kiváló szimfonikus és kamarazenekar vendége volt, játszott a Bajor Szimfonikus Zenekarral, a BBC Szimfonikus Zenekarával, a Saint Martin in the Fields Kamarazenekarral, a salzburgi Camerata Academicával és a Bécsi Kamarazenekarral.

2000-től 2003-ig a Szeptemberi Kamarazenei Fesztivál művészeti vezetője volt a szlovéniai Mariborban. Rendszeresen fellép Schiff András, Heinz Holliger, Elmar Schmid és Klaus Thunemann kamarapartnereként. 2008 májusában Radovan Vlatković játszotta Krzysztof Penderecki neki dedikált Kürtversenyének magánszólamát a darab ősbemutatóján. A Brémai Filharmonikusokat a zeneszerző vezényelte.

2014-ben a londoni Királyi Zeneakadémia tiszteletbeli tagságával tüntették ki – ezt az elismerést világszerte csupán 300 kiváló muzsikus kaphatja meg.