Váltás mobil nézetre
Peter Mikulas

A szlovák énekes a pozsonyi Zeneművészeti Főiskolán Viktoria Stracenska növendéke volt. 1978-ban Karlovy Varyban a Dvořák énekversenyen, 1982-ben a moszkvai Csajkovszkij-versenyen, 1984-ben pedig Helsinkiben a Miriam Helin versenyen került a díjazottak közé. 1978 óta a pozsonyi operaház tagja, ahol Puccini Bohémélet című operájában, Coline szerepében debütált.

Szívesen látott vendége számos nagy operaháznak, rendszeresen vendégeskedik Prágában, Rómában és a New York-i Metropolitanben. Jelentős repertoárt épített fel, amelynek olyan szerepek adják a pillérét, mint Fiesco, Fülöp király, Mefistofele, Borisz, Leporello, Gremin, Zakariás és a Falstaff címszerepe.

Koncerténekesként gyakori közreműködője a Szlovák és a Cseh Filharmonikus Zenekar, az Orchestre de Paris, a Bécsi Filharmonikus Zenekar hangversenyeinek és a világ legjelentősebb fesztiváljainak vendége. Olyan karmesterekkel dolgozott, mint Gerd Albrecht, Jiri Belohlavek, Semyon Bychkov, Aldo Ceccato, Charles Dutoit, Carlo Maria Giullini, Theodor Guschlbauer, Richard Hickox, Ondrej Lenard, Fabio Luisi, Sir Charles Mackeras, Libor Pesek, Simon Rattle, Helmut Rilling és Vladimir Ashkenasy.