Váltás mobil nézetre
Paavo Järvi, conductor

Paavo Järvi 2015 októberében vezényelte első hangversenyeit az NHK Szimfonikus Zenekar vezető karmestereként, majd 2015 decemberében visszatért Tokióba az új esztendőt ünneplő koncertre, melyen hagyományosan Beethoven IX. szimfóniája hangzik el. A 2015/16-os évad volt az utolsó, amelyet Järvi az Orchestre de Paris zeneigazgatójaként töltött. Őszi hangversenykörútjuk során eljutottak Budapestre, Bécsbe, Berlinbe, Münchenbe, Frankfurtba és Brüsszelbe, és új felvételt rögzítettek az Eratónál Rahmanyinov szimfonikus műveiből.

A mester 2004 óta a brémai Deutsche Kammerphilharmonie művészeti vezetője. 2015 decemberében a zenekarral elvezényelte Brahms összes szimfóniáját a bécsi Konzerthausban, majd Brahms- és Beethoven-művekkel turnéztak Amszterdamban, Párizsban, Hamburgban, Baden-Badenben és Berlinben. A közeljövőben Paavo Järvi vendégkarmesterként vezényel a Bécsi Szimfonikusokkal, a Müncheni Filharmonikusokkal, a drezdai Staatskapellével, a Berlini Filharmonikus Zenekarral és a berlini Staatskapellével.

Hazája vezető művészeti nagyköveteként Paavo Järvi 2013-ban Fehér Csillag Érdemrendet kapott  Észtország elnökétől az észt kultúrában játszott kimagasló szerepéért. A párizsi Kulturális Minisztérium pedig a francia Művészeti és Irodalmi Rend parancsnoki fokozatával tüntette ki a francia zenei életnek tett szolgálataiért.