Váltás mobil nézetre
Ning Feng

A Berlinben élő, világszerte koncertező kínai hegedűművész, Ning Feng mély líraiságával és érzelmi tisztaságával szerzett magának nemzetközi hírnevet. Játékát elképesztő virtuozitás és félelmetes technikai teljesítmény jellemzi.

Díjat kapott a Hannoveri Nemzetközi Zenei Versenyen, az Erzsébet királyné és a Yehudi Menuhin Nemzetközi Hegedűversenyen, 2006-ban pedig a Nemzetközi Paganini Verseny győztese lett. Legutóbbi sikerei közé tartozik debütálása a Los Angeles-i Filharmonikus Zenekarral a kínai újév ünnepségei keretében, illetve a berlini Konzerthaus Zenekarával (Fischer Iván) a Konzerthaus Bernsteinnek szentelt sorozatában; továbbá egy nagyszabású hangversenykörút, amely Berlint, Londont, Zürichet és a bécsi Musikvereinsaalt érintette (Hongkongi Filharmonikus Zenekar/van Zweden). Ning Feng 2015/16-os szezonjának fénypontjai: debütálása a Frankfurti Rádiózenekarral (Grazinyte-Tyla) és a Schubertiadén Igor Levit partnereként, valamint újbóli fellépései a berlini Konzerthaus Zenekarával (Fischer Iván), a Liverpooli Királyi Filharmonikusokkal (Weilerstein), a Nyugat-ausztrál Szimfonikusokkal (Yamada) és az Aucklandi Filharmonikus Zenekarral.

A művész hangszere az 1721-ben készített, úgynevezett „MacMillan” Stradivari, melyet magánszemélytől kapott kölcsönbe a hongkongi Premiere Performances szíves közreműködésével. A hegedűn bécsi Thomastik-Infeld-húrok vannak.