Váltás mobil nézetre
Eva Neuszerova 20160901

Eva Neuszerova a pozsonyi konzervatórium növendéke volt, tanulmányait évfolyamelsőként végezte. 2004-ben még diákként megnyerte a hazájában fafúvósoknak kiírt zenei versenyt, amelyen a fődíjon kívül neki ítélték a kortárs szlovák zene legjobb előadójának járó díjat is. Prágában az Előadóművészeti Akadémia BA-diplomájának megszerzése után Lipcsében Christian Wetzelnél folytatta a tanulást, Lipcséből Kölnbe vezetett az útja, ahol tavaly végzett az akadémián.

Tanulmányai során olyan oboaművészek kurzusain vett részt, mint Stefan Schilli, Jacques Tys, Hansjörg Schellenberger, Jean-Louis Capezzali és Dithelm Jonas.

Rendszeres szereplője kamarazenei produkcióknak, emellett pedig tizennégy éves kora óta szerepel zenekarokban is. Tizenhét évesen csatlakozott az Europa Philharmonie-hoz, később a Jiří Bělohlávek vezette Prágai Filharmonikus Zenekar tagja lett. Még diákként játszott az SWR zenekarában, a düsseldorfi és duisburgi operazenekarban, a hamburgi Resonanz Együttesben, a Müncheni Kamarazenekarban, valamint egyéb német zenekarokban. Szólistaként játszott skandináv  és spanyol zenekarokkal. 2010 óta a Budapesti Fesztiválzenekar második oboistájaként a világ számos hangversenytermében szerepelt.