Váltás mobil nézetre
Eva Neuszerova 20160901

2010 óta tagja a Budapesti Fesztiválzenekarnak. Zenei képzését a bratislavai konzervatóriumban kezdte, ahol a “legkiválóbb hallgató” kitüntetéssel jutalmazták. Hamarosan a Nemzeti Woodwind Verseny első díját is megkapta, majd különdíjat nyert a 20. századi szlovák kortárszene legjobb előadójaként.
A prágai Előadóművészeti Egyetemen szerzett diplomát. Ezt követően Christian Wetzel tanítványaként folytatta a tanulást Lipcsében és Kölnben. Stefan Schilli, Jacques Tys, Hansjörg Schellenberger és Jean-Louis Capezzali mesterkurzusait is elvégezte.
A kamaramuzsikálás mellett már 14 éves korától kezdve számos híres nagyzenekarban is föllépett. A stuttgardi Radio- Sinfonie Orchester, a Deutsche Oper am Rhein, a hamburgi Ensemble Resonanz, a Münchner Kammerorchester és még sok más együttes oboistájaként dolgozott, többek között Herbert Blomstedt és Jakub Hrusa karmesterek vezetésével. Vendég muzsikusként vezette a Malmö Symphony Orchestra és a dán Sonderjyllands Symphony Orchestra oboa szólamát. A spanyol Orquestra de la Comunitat Valencianával is föllépett Riccardo Chailly vezénylése mellett.
Jelenleg a BFZ oboistájaként, valamint a Tampere Philharmonic Orchestra oboa szólamvezetőjeként muzsikál.