Váltás mobil nézetre
Marcus Werba

Markus Werba osztrák bariton 16 évesen kezdett éneklést tanulni. Később a klagenfurti Konzervatóriumban, majd a bécsi Zenei és Előadóművészeti Egyetemen tanult. Jelenlegi mestere Gerhard Kahry. Számos díjat kapott.

Markus Werba jelentős karriert futott be opera-, koncert- és dalénekesként. Szerepelt a milánói Scalában, a Royal Opera House Covent Gardenben, a Bajor Állami Operában, a Los Angeles-i Operában, a Lyoni Operában, a párizsi Chatelet Theatre-ben, a New York-i Metropolitan Operában, a buenos airesi Teatro Colonban, a tokiói Suntory Hallban, a bécsi Musikvereinben és Konzerthausban, a salzburgi Mozarteumban, a hohenemsi Schubertiadén, a Wigmore Hallban, valamint a baden-badeni, salzburgi, Gergiev, tanglewoodi és aspeni fesztiválokon. Olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint Claudio Abbado, Jeffrey Tate, Ivor Bolton, Kent Nagano, Riccardo Muti, James Conlon, James Levine, Jean-Christophe Spinosi, Nikolaus Harnoncourt, Emmanuel Villaume, Fischer Iván, Daniele Gatti és Rafael Frühbeck de Burgos.

A 2014-15-ös és azt követő fellépései közé tartozik a Don Carlos Rodrigója a tokiói Új Nemzeti Színházban és a drezdai Semperoperben, a Varázsfuvola Papagenója a Metropolitan Operában, a Royal Opera House-ban és a bécsi Állami Operában, a Figaro házassága az Edinburgh-i Fesztiválon és a római Teatro dell’Operában Riccardo Mutival, valamint ismét szerepel a La Scala és a Theater an der Wien színpadán. Emellett többek között a Philharmonia Orchestra és az Orchestre National d’Ile de France zenekarokkal koncertezik, és dalestet ad a Wigmore Hallban és a Schubertiadén.