Váltás mobil nézetre
Jeremy Ovenden

Jeremy Ovenden a londoni Royal College of Musicban végezte tanulmányait.

Az idei, valamint a következő évadokban az alábbi szerepekben lép fel: Don Ottavio (Don Giovanni), Freiburgi Barokk Zenekar, René Jacobs; az Idomeneo címszerepe, koncertszerű előadás, Theater an der Wien és New York; Enea (Steffani: Amor vien dal destino), berlini Staatsoper; Tito (Titus kegyelme), madridi Teatro Real, Christophe Rousset; Messiás, Chicagói és St. Louis-i Szimfonikusok, Bernard Labadie, valamint Máté-passió, a Concertgebouw Zenekara, Ivor Bolton.

Kiemelkedő koncertfellépései: Mozart: Requiem, 2015-ös Edinburgh-i Fesztivál/Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar; Mozart: Requiem, BBC Proms fesztivál, valamint c-moll mise, Salzburgi Mozarteum Zenekar; Haydn: Az évszakok, Los Angeles-i Filharmonikus Zenekar/Sir Colin Davis, Német Szimfonikus Zenekar/Andrew Manze, valamint Schleswig-Holsteini Fesztivál/Paul McCreesh, A teremtés, a Santa Cecilia Akadémia Zenekara, a RAI Zenekara, Torino, valamint a Los Angeles-i Filharmonikus Zenekar/Richard Egarr. René Jacobs vezényletével turnézott Händel Saul, Az idő és az igazság diadala, és A feltámadás című oratóriumaival.

Jeremy számos lemezfelvétele között megtalálható Bachtól a Márk- és a János-passió, valamint kantáták, Händeltől a Saul és A Vidám, a Tépelődő és a Mérsékelt, Haydntól Az évszakok és A teremtés, Mozarttól a Scipio álma, a Betulia Liberata, A színlelt együgyű, A kairói lúd és A rászedett vőlegény, valamint egy nagy sikerű, Mozart-áriákat tartalmazó, An Italian Journey című lemez a Felvilágosodás Korának Zenekarával.