Váltás mobil nézetre
Ilan Volkov

Az 1976 szeptemberében, Izraelben született Ilan Volkov karmesteri pályafutása tizenkilenc éves korában kezdődött. A londoni Királyi Zeneakadémián folytatott tanulmányait követően a Londoni Filharmonikusok Ifjúsági zenekarának vezető karmestere lett, a Bostoni Szimfonikus Zenekartól pedig másodkarmesteri megbízást kapott. 2003-ban a BBC Skót Szimfonikus Zenekarának első karmesterévé nevezték ki, majd 2009-től az együttes első vendégkarmestere lett.

2011 és 2014 között zeneigazgatóként és vezető karmesterként dolgozott az Izlandi Szimfonikus Zenekarnál. Izlandi megbízatása idején létrehozta a Tektonikus Fesztivált, amelyen a modern komolyzenei programokat más új zenei műfajokkal – improvizáció, elektronikus zene, rock – elegyítette. 2014 óta a Tektonikus Fesztivál tovább terjeszkedett: olyan új helyszíneken rendezték meg, mint Glasgow, Adelaide, Oslo, New York, Tel Aviv és London.

Ilan Volkov gyakori vendége a világ zenekarainak, több együttessel is rendszeresen dolgozik, és fellép a világ legjelentősebb fesztiváljain: Salzburgban, Edinburgh-ban, a BBC Promenádkoncertjein, Luzernben és Berlinben. Volkov aktuális és jövőbeli partnerei között olyan nevek szerepelnek, mint a BBC Szimfonikus Zenekara és a stuttgarti Operaház, valamint a City of Birmingham Szimfonikus Zenekar, a stuttgarti Dél-német Rádió Szimfonikus Zenekara és az Ensemble Intercontemporain. Az opera iránt is érdeklődő karmester 2016-ban Gerald Barry Bunbury című operáját vezényli a New York-i Lincoln Centerben.