Váltás mobil nézetre
Gerhild Romberger

Gerhild Romberger mezzoszoprán énekesnőként mindig a hangversenyfellépésekre koncentrált, érdeklődése középpontjában a legkülönbözőbb témájú dalestek, valamint a kortárs zene állnak. Az énekesnő rendkívül széles repertoárja átfogja az oratórium- és hangverseny-irodalom összes nagy mezzo- és altszólamát a barokktól a klasszikus és romantikus korszakon át egészen a huszadik századig.

Az elmúlt években Manfred Honckkel adott koncertjei pályája fontos mérföldköveit jelentették. A karmester egyebek közt Mahler-szimfóniák, Beethoven Missa solemnise és Walter Braunfels Miséje szólóira kérte fel Gerhild Rombergert. Ezen kívül dolgozott a lipcsei Gewandhaus Zenekarával és Riccardo Chailly vezényletével, fellépett a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarával (Franz Schmidt A hétpecsétes könyv, illetve Mendelssohn Éliás című oratóriumát Thomas Hengelbrock vezényelte), és szólistája volt a Berlini Filharmonikus Zenekarnak Gustavo Dudamel irányításával – hogy csak néhányat említsünk.

A 2015/16-os szezonban a milánói Scalában Beethoven C-dúr miséjének magánszólamát énekelte Franz Welser-Möst pálcája alatt, valamint nagy turnén (Budapest, Róma, Brüsszel, Barcelona) vett részt Fischer Ivánnal és a Budapesti Fesztiválzenekarral, amelynek műsorán Mahler 3. szimfóniája szerepelt.

Gerhild Romberger Detmoldban él a családjával, ahol hosszú ideje a helyi Zeneakadémia rendkívül népszerű énekprofesszora.