Váltás mobil nézetre
Rachel Frenkel

A sokat foglalkoztatott fiatal mezzoszoprán legutóbbi felkérései közé tartozik a berlini Staatsoper Daniel Barenboim vezényelte Sevillai borbély előadásának Rosinája, valamint a bécsi Staatsoper Nabucco produkciójának Fenenája, valamint a Figaro házassága Cherubinója. A Salzburgi Ünnepi Játékokon Richard Strauss: Az árnyék nélküli asszony című operájának Sólyom szerepében, Baden-Badenben pedig az Ariadne Naxos szigetén Driádjaként debütált. Mindkét produkció karmestere Christian Thielemann volt. A Salzburgi Húsvéti Ünnepi játékokon Sir Simon Rattle vezényletével a Carmen Mercedes szerepét énekelte Bécsben Rosina Cherubino és a Hamupipőke Angelina szerepe várja. A New York-i Mostly Mozart Fesztiválon, Budapesten és a bécsi Konzerthausban Fischer Iván dirigálásával Cherubinót énekli majd.

Koncerténekesként az utóbbi időszakban egyebek mellett Ton Koopman vezényletével Bach Magnificatjának altszólamát énekelte a Berlini Filharmonikusok koncertjén, valamint Vivaldi Stabar Materét a Camerata Salzburg hangversenyén, Tokióban az NHK Symphony Orchestra Tokyo koncertjén közreműködött Bernstein 1. szimfóniájának előadásán, míg Oszakában a  Japan Century Symphony Orchestra kíséretével Mahler Rückert-dalait énekelte. Valamennyi nagyobb izraeli zenekarral fellépett, legújabban a Jeruzsálemi Szimfonikus Zenekarral Rossini Stabat Materének altszólamát, valamint Haydn  Arianna a Naxos című kantátáját szólaltatta meg.

A 2009-10 és a 2010-11-es évadban a berlini Staatsoper stúdiójának tagja volt. Ezalatt az idő alatt már nagy szerepeket bíztak rá, a közönség egyebek mellett a Carmen Mercedesének, A Traviata Florájának, A Faust Siebelének, a Figaro Cherubinójának, a Cosi fan tutte Dorabellájának, és Az olasz nő Algírban Zaidájának szerepében ismerhette meg.

Rachel Frenkel a tel-avivi Buchmann- Mehta School of Musicon végezte zene tanulmányait. Az izraeli fiatal operaénekeseket támogató program résztvevőjeként a Jancsi és Juliska Jancsiját és A varázsfuvola második hölgyét személyesítette meg.