Váltás mobil nézetre
Filippo Fontana

Filippo Fontana Udinében született. Zenei tanulmányait 10 évesen kezdte, klarinéton tanult játszani, majd szólistaként zongoristákkal és kamarazenekarokkal koncertezett. Később Anna Maria Bicciatónál és Enza Ferrarinál tanult énekelni.

2009 és 2011 között a milánói Scala Akadémia tanítványa volt, ahol együtt dolgozott Luigi Alvával, Renato Brusonnal, Mirella Frenivel és Luciana Serrával, valamint Vincent Scalera és James Vaughan zongoristákkal. Részt vett Enzo Dara opera- valamint Antonio Albenese és Marco Gandini színész-mesterkurzusain.

Tanulmányai után operaénekesként a milánói Scalában debütált Donizetti Éljen a mama! című operájában Procolóként, majd Aalborgban, Dániában turnézott. A Scalában 2010-ben Rossini Alkalom szüli a tolvajt című operájában Martino, majd 2011-ben Olasz nő Algírban című operájában Taddeo szerepét alakította.

A legjelentősebb énekversenyek döntőse volt, és első díjat nyert a 62. Concorso dell’AsLiCo versenyen Beaupertuis szerepéért Nino Rota Olasz szalmakalap című vígoperájában, amelyet a „Circuito Lombardo” színházaiban is játszott. Rossini Szerencsés tévedésében Batone szerepében állt színpadra a velencei Teatro la Fenicében, Montpellier-ben Belcore-t alakította a Szerelmi bájitalban, a pesarói Accademia Rossinianában Trombonok bárót A reimsi utazásban, Trentóban Masettót a Don Giovanniban, Novarában Robinson grófot A titkos házasságban és Veronában La Rocca kincstárnokot A pünkösdi királyságban.

A közelmúlt- és jövőbeli szerepei közé tartozik Az olasz szalmakalap Beaupertuis-ja a Wexford Fesztiválon és Firenzében, az Olasz nő Algírban Taddeója Veronában, A sevillai borbély Figarója Firenzében és Oviedóban, ismét a Szerencsés tévedés Batonéja, valamint a Bruschino úr címszerepe a La Fenicében, a Hamupipőke Dandinija, a Don Bucefalo címszerepe a Wexford Fesztiválon és az Éljen a mama! Donna Agatája Firenzében.