Váltás mobil nézetre
Ekaterina Siurina_copyright David Elofer

Az orosz szoprán Jekatyerinburgban született, és a moszkvai Orosz Színházművészeti Akadémián diplomázott. Még tanulmányai alatt lett a moszkvai Novaja Opera szólistája, és Szentpéterváron megnyerte a Rimszkij-Korszakov versenyt.

Az elmúlt évadokban az egyik legemlékezetesebb alakítását a Varázsfuvola Paminájaként nyújtotta a Covent Gardenben. A következő darabokban játszott még: Az alvajáróban Aminát alakította a bécsi Állami Operában, játszott a londoni Royal Opera House-ban a Rigolettóban és a Gianni Schicchiben, az Opera de Nice-ben és a Glyndebourne-i Fesztiválon A szerelmi bájitalban, a párizsi Operaházban a Figaro házasságában, majd a Salzburgi Ünnepi Játékokon a Don Giovanni Zerlinájaként állt színpadra. A 2013/2014-es évadban Párizsban és Münchenben a Rómeó és Júlia női főszerepében nyújtotta legkiemelkedőbb alakítását.

Jekatyerina nemrég a Bajor Állami Operában lépett fel Gilda (Rigolettó), Adina (A szerelmi bájital) és Nanetta (Falstaff) szerepében. Szerepelt még a Rómeó és Júlia koncertelőadásain is a Festspielhaus Baden Badennel és a Grand Theatre de Geneve-vel. Az elkövetkező évadokban látható lesz az Edinburgh-i Fesztiválon a Figaro házasságában, Torontóban férjével, Charles Castronovóval együtt a Traviatában, az Opera Australiában a Gyöngyhalászokban Leila szerepében, valamint a Liceu-ban a Rómeó és Júliában Júlia szerepében. A Bohémélet Mimijét énekli a genfi Grand Theatre és a londoni Royal Opera House színpadán. A számos koncertet is adó művésznő az évad során szólóprodukcióval is színpadra áll a Choregies d’Orange-on; valamint férjével, Charles Castronovo tenorral duetteket ad elő a brüsszeli La Monnaie-ban és a Wigmore Hallban.