Váltás mobil nézetre
duboczkyg_dobo_laszlo_fotoja_2949n

Dubóczky Gergely karmester a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet matematikusi tanulmányai után végezte el, summa cum laude diplomázott. A hazai egyetem mellett a Bard College ösztöndíjasaként tanult New York államban, valamint utóbb Bécsben, Mark Stringer osztályában. Több mesterkurzus résztvevője volt, mások mellett például Eötvös Péter, Erwin Ortner, Bertrand de Billy, Daniel Harding kurzusain vett részt. Idén nyáron a Bayreuthi Ünnepi Játékok ösztöndíjasaként a bayreuthi fesztiválon vendégszerepelt.
Fő hangszere, a zongora mellett tanult fagottozni és csellózni. Korrepetitorként és karmesterként különböző színpadi produkciókban is részt vett, éveken át dolgozott kórusokkal. Elkötelezett híve a barokk és a kortárs zenének is: a barokk continuo-játék mellett számos kortárs mű ősbemutatója fűződik a nevéhez.
Rendszeresen dolgozik hazai zenekarokkal. Miután megkapta diplomáját, két évig a Nemzeti Filharmonikusok asszisztens karmestere volt. A Semmelweis Egyetem hallgatóiból álló Medikus Zenekar és 2014 szeptemberétől a Bartók Béla Konzervatórium szimfonikus zenekarának vezetője. Legkülönfélébb felkérései mellett saját együttesével, a Budapest Sound Collective nevű zenekarral olyan különleges projekteket hoz létre, mint például a 2014 áprilisában nagy sikerrel bemutatott Haydn–Esterházy: Hét utolsó szó című est, vagy a 2014-es Café Budapesten bemutatott Elemek című sorozat első része.