Váltás mobil nézetre
Chantal Santon-Jeffery

A francia szopránénekesnőt, Chantal Santon-Jeffery-t a zenés színpadok leginvenciózusabb művészei között tartják számon. Egyöntetűen elismert tökéletes hangtechnikájának köszönhetően a zeneirodalom repertoárjának széles skáláját szólaltathatja meg, a barokk mestereitől (Lully, Couperin, Rameau, Purcell) kezdve a bécsi klasszikusokon keresztül a XX. század nagy zeneszerző-géniuszaiig (Debussy, Ravel, Dukas).

Fellépett már a leghíresebb barokk együttesekkel és karmesterekkel (François-Xavier Roth és a Les Siècles, Hervé Niquet és a Le Concert Spirituel, Christophe Rousset és a Les Talens Lyriques, Jean-Christophe Spinosi és az Ensemble Matheus, Vashegyi György és az Orfeo Zenekar, Jean-Claude Malgoire és a La Grande Écurie du Roi, Gérard Lesne és az Il Seminario musicale, William Christie és a Les Arts Florissants…). Rendszeresen koncertezik olyan szimfonikus zenekarokkal, mint a Lille-i és a Bordeaux-i Szimfonikus Zenekar, vagy a Brüsszeli Filharmonikusok, mindezt olyan karmesterek vezényletével, mint François-Xavier Roth, Jonathan Darlington, Diego Fasolis vagy Jean-Claude Casadesus.

A fent említett művészekkel állt már Franciaországban a párizsi Théâtre des Champs-Élysées vagy a Salle Pleyel, a Versailles-i, Lille-i, Avignoni, Montpellier-i, Bordeaux-i vagy Roueni operaházak, Belgiumban a brüsszeli Bozar (Királyi Szépművészeti Múzeum) vagy a Vallon Királyi Operaház, a bécsi Konzerthaus és a Chicagói Opera színpadán.