Váltás mobil nézetre
foto02b

Andrea Bressan fagottművész 1986-ban a vicenzai konzervatóriumban Eros Adami növendékeként végzett, majd a salzburgi Mozarteumban és a bécsi egyetemen Milan Turkovicnál tökéletesítette tudását. 1987-től a Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar első fagottosa volt, majd több olasz szimfonikus és operazenekarban töltötte be ezt a funkciót. 1989 és 2006 között rendszeresen dolgozott a Venetói Szólisták kamarazenekarral. 1999-ben első fagottosnak hívta a Budapesti Fesztiválzenekar, 2004 óta pedig a Mantovai Kamarazenekarral is dolgozik. Első fagottosi minőségében megfordult a világ legtöbb nagy hangversenytermében, olyan karmesterek vezényletével, mint Fischer Iván, Claudio Abbado, Christopher Hogwood, Franz Welser-Möst, Jeffrey Tate és Daniel Harding.

Repertoárja a régi zenétől a kortárs zenéig terjed. Régi hangszeres előadóként olyan historikus együttesekben játszik, mint az Arte dell’ Arco, a Velencei Barokk Zenekar, a Concerto Italiano, az Accademia Bizantina. Felvételei a Deutsche Grammophon, az Archiv, a CPO, az Amadeus és a Naïve kiadónál jelentek meg.

 

1999 óta Saverio Tasca társaságában dzsesszzenészként is rendszeresen fellép. Mesterkurzusokat tart, és a Castelfranco Venetó-i Konzervatóriumban tanít.