Váltás mobil nézetre
Báll Dávid

Báll Dávid 2006-ban diplomázott a Zeneakadémián, ahol 2011-ben avatták doktorrá. Generációjának egyik kiemelkedő muzsikusa. Közel harminc ország koncertpódiumain lépett fel, játszott többek között a Buenos Aires-i Teatro Colónban, a New York-i Lincoln Centerben, a Carnegie Hallban, a bécsi Musikvereinsaalban, az amszterdami Concertgebouw-ban, a párizsi Salle Pleyelben, a salzburgi Festspielhausban és a tokiói Kioi Hallban. Kocsis Zoltánnal és a Nemzeti Filharmonikusokkal is több alkalommal koncertezett.

Eddigi pályafutása során számos versenyen kapott elismerést (Sendai, Madrid, Cantù, Oslo, Kassa, Baden bei Wien, Budapest, Szeged, Pécs, Békés-Tarhos). Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíjas, háromszoros Fischer Annie Ösztöndíjas, Köztársasági Ösztöndíjas, Robicsek Péter-díjas, valamint a Debreceni Egyetem Universitas Alapítványának Ösztöndíját is megkapta.

Rendszeresen publikál, több írása jelent már meg a Parlando zenepedagógiai folyóiratban és a Kultúra és Közösségben. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.

Honlap: www.balldavid.hu