Váltás mobil nézetre
Lásd, amit hallasz!

Lásd, amit hallasz!

A Budapesti Fesztiválzenekar öt éve miden évadban meghirdeti a Lásd, amit hallasz! filmversenyt kreatív és bátor középiskolások számára. A pályázaton részt vevő gimnazistáknak egy adott zenemű szabadon választott tételére kell kisfilmet készíteniük, amit évről évre tekintélyes zsűri bírál el.

A 2015-16-os évadban a gimnazisták Sosztakovics Hamlet szvitjére készíthetik el kisfilmjeiket. A pályázaton egyénileg vagy csoportosan (maximum 5 fős csapatokat alkotva) is lehet indulni. A film műfaja és technikája szabadon választott, kamera híján mobiltelefonnal vagy számítógépes animációs programmal is készülhet.

2015-ben a Hullámvölgyek című videó alkotói – Magnucz Dalma, Molnár Dorottya, Jan Meslany, Nemes Kata, Novák Péter és Molnár Donát – vitték el a fődíjat és a zenekar díját. A zsűri szakmai díját a Ragyogás című alkotás nyerte, melynek készítői Molnár Balázs, Takáts Márk és Fóris Norbert. A Daazo.com a Kötelező olvasmánynak ítélte oda különdíját.

Az idei zsűri tagjai:

  • Ujj-Mészáros Károly, filmrendező (zsűrielnök)
  • Takács-Nagy Gábor, karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar vendégkarmestere
  • Szilágyi Fanni, filmrendező
  • Duszka Péter, vágó
  • Deák Zsuzsanna, a Daazo.com munkatársa
  • a Fesztiválzenekar muzsikusai

 

További információ: adrienn.balogh@bfz.hu

 

Versenykiírás

Ezen az oldalon érhető el.

Nevezési lap

Ezen az oldalon érhető el.

Határidők

A nevezési lap beküldése:

2015. november 13. (péntek)

A filmtervek beküldési határideje:

2015. december 4. (péntek)

A kész filmek feltöltési határideje:

2016. február 11. (csütörtök)

Díjak

A zsűri által legjobbnak ítélt filmeket a Budapesti Fesztiválzenekar 2015. február 26-án bemutatja a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Az est végén a zsűri itt hirdeti ki a verseny nyertesét.

Fődíj:

A zsűri által kiválasztott nyertes csapat részt vehet a zenekar egyik nemzetközi turnéján.

Közönségdíj:

Minden pályázót és annak osztályát/iskolatársait meghívjuk a pályázat döntőjére és ünnepélyes eredményhirdetésére. Érdemes minél több szurkolót hozni, mert a teremben lévők szavazhatnak majd a közönségdíjról.

A Daazo.com különdíja:

A feltöltési határidő után a – több ezer kortárs filmes alkotást bemutató – Daazo.com oldalon lehet szavazni a filmekre, a legtöbb szavazatot elnyerő mű szakmai partnerünk különdíjában részesül.

Kapcsolódó videók