Váltás mobil nézetre
Kakaókoncertek

Kakaókoncertek

Családias hangulatú, mesélős és a zenével barátkoztató hétvégi délutánokat ígér idén is a már több mint két évtizedes hagyománnyal rendelkező Kakaókoncertek sorozata az 5 és 12 év közötti gyermekek és természetesen szüleik, nagyszüleik számára.

A szimfonikus zenekarok, operaházak és a koncertrendező szakma képviselői az elmúlt évtizedekben visszafogott optimizmussal szólnak a komolyzenei rendezvények látogatóinak koráról. A zenei élet szereplőinek elemi érdekük a jövő közönségének kinevelése. Ennek felismerésében élen járt a Budapesti Fesztiválzenekar, amikor – még az „ősidőkben”, megalakulásával egy időben – elindította kakaókoncert-sorozatát. Az akkori legkisebbek mára felnőttek, s közülük sokan látogatják ma is a zenekar koncertjeit.

A trükk egyszerű: végy egy ragyogóan kommunikáló muzsikust – esetünkben ez a zeneigazgató Fischer Iván személyében adott volt –, aki ért a gyerekek nyelvén, kellő humorral és lelkesedéssel vezeti be az óvodás-kisiskolás közönséget a hangszerek világába, a zenehallgatási szokásokba

(hogyan és mikor tapsoljunk, hogyan viselkedjünk koncerten, mire figyeljünk oda, stb.), végy elkötelezett zenekari muzsikusokat, akik szeretik, tisztelik és komolyan veszik zsenge korú közönségüket, és végy mintegy egyórányi, a közönség életkorához alkalmazkodó, rövid darabokból álló koncertműsort.
A kakaókoncerteken Fischer Iván és a zenekar művészei kötetlen formában vezetik be a gyerekeket a klasszikus zene rejtelmeibe, hogy aztán, amikor lecseng a zene, és a taps is elül, elfogyasszák a kis pöttyös bögrékben rájuk váró, gőzölgő kakaót.

Képgaléria a Facebookon

Kakaóbérlet

A jegyek gyorsan elkelnek, érdemes bérlettel biztosítani helyüket az évad összes koncertjére, ráadásul a bérlet mellé gyönyörű ajándékbögre is jár.

A 2014-15-ös szezontól a megszokott kakaóbérlet mellett meghirdetjük a családi kakaóbérletet is: három kakaóbérlet vásárlása esetén a végösszegből 20% kedvezmény jár.

Kapcsolódó videók


A sorozat koncertjei