Váltás mobil nézetre
BFZ bekopog!

BFZ bekopog!

A BFZ újabb keletű hagyományai közül kiemelkedik A BFZ bekopog! című rendezvénysorozat. A zenekar egy-egy vidéki koncerthez kapcsolódóan „megszállja” a hangverseny helyszínéül szolgáló várost, és házhoz viszi a zenét. A zenekar művészei a program első szezonjában Pécset, Kaposvárt és Szombathelyet vették be. A Budapesti Fesztiválzenekar és Fischer Iván azt szeretné, hogy Magyarországon a zenekedvelő és a zenével kapcsolatban lévő tehetséges fiatalok még nagyobb kedvvel és tudással fordulhassanak a muzsikálás felé. A vállalkozás egyben arra is lehetőséget ad, hogy a zenekar vidéken élő rendkívüli tehetségeket fedezzen fel.

A programok előkészítése során a BFZ együttműködik a Magyar Zeneiskolák Országos Szövetségével, a helyi filharmóniákkal, konzervatóriumokkal és zeneiskolákkal.

A BFZ bekopog! programja kiegészíthető további rövid koncertekkel a város közterein, középületeiben, iskoláiban, idősotthonaiban. Az egész napos pécsi program helyszínei között például a baptista szeretetotthon és a Nagyposta mellett ott volt a város szülészeti klinikája is, ahol a közönség soraiban ülő kismamák is élő zenét hallhattak.

Mert hiába, a zenei nevelést nem lehet elég korán elkezdeni! Az érintett városok minden korosztálya megszólíttatott – a legfontosabbak persze azok a nyolc és tizennyolc év közötti zenetanuló gyerekek voltak, akik a zenekar művészeivel történt személyes találkozásnak köszönhetően talán hosszabb távú impulzust és biztatást kaptak: jól választanak, ha a zenét választják élethivatásul.

Kapcsolódó videók