Váltás mobil nézetre
BFZ a fiatalokért

BFZ a fiatalokért

A Budapesti Fesztiválzenekar a világon egyedülálló zenei nevelési programjával azon dolgozik, hogy megismertesse a klasszikus zene kincseit a gyermekekkel, a családokkal és a fiatal felnőttekkel. Az élményekben gazdag felfedezőtúrák során a kisebbek a hangszerekkel vagy rövidebb dallamokkal, a nagyobbak pedig már teljes operákkal, szimfóniákkal ismerkedhetnek meg.

 

A következő szezonban folytatódnak a már ismert és kedvelt koncertformák, például a Kakaókoncertek, amelyek egy speciálisan autista gyermekek számára kifejlesztett előadással is kiegészültek. Szeretnénk elmélyíteni a kapcsolatot partneriskoláinkkal, ezért bővítjük számukra a programkínálatot. Már az iskolapadból is részt tudnak venni próbáinkon a tanulók, hiszen a zenekar minden próbáját élőben közvetítjük honlapukon.

Várjuk további iskolák jelentkezését a partneriskolai programra (jelentkezés: zenepedagogia@bfz.hu), hogy gazdag zenei nevelési csomagunkkal megismertessük a diákokkal a hangszerek és a zeneirodalom sokszínűségét. A felkínált programok között szerepel a Hangszerkóstoló!, próbalátogatás, a BFZ bekopog!, valamint a gyermekopera.

A BFZ bekopog! alkalmával vidéki városokban tartanak minimesterkurzusokat és rögtönzött hangversenyeket az együttes művészei; a program már külföldi turnék során is nagy sikernek örvend.

A nagyobbak számára nemrég zárult a művészeti ágakon átívelő, a zene és a film kreativitását összekötő Lásd, amit hallasz! filmpályázat, az éjjel élőket pedig a következő

szezonban is négy alkalommal várjuk a Midnight Music koncertjeire.

A Fesztiválzenekar szeretné, ha az ének-zene szakos, illetve hangszeres pedagógusok minél közelebbről láthatnák, hogyan működik egy szimfonikus zenekar, ezért egy próbalátogatásra invitáljuk őket, amit egy kellemes beszélgetéssel kerekíthetnek le zenészeink társaságában. A Pedagógus Kávézó nevű új programunkat ősszel és tavasszal is két-két időpontban hirdetjük majd meg. További információért keressenek minket a zenepedagogia@bfz.hu e-mail címen.

Mindezek mellett a Budapesti Fesztiválzenekar egy egyedülálló oktatási programon dolgozik hátrányos helyzetű vidéki gyerekek számára, amelynek záróeseményén több száz gyerek táncol majd a Hősök terén. Támogatóinknak most lehetőségük van arra, hogy kulcsszerephez jussanak ennek az izgalmas projektnek a kialakulásában, és segítsenek ennek a fontos kezdeményezésnek a megvalósulásában (további információért keressenek minket bizalommal emailben a partner@bfz.hu címen).

Ismerjék meg, ismerjétek meg a Budapesti Fesztiválzenekar sokszínű programajánlatát!

Erdődy Orsolya
igazgatóhelyettes

Kapcsolódó videók


A sorozat koncertjei