Váltás mobil nézetre
0506dijatado1rev-e1336397402642

Sikeresen zárult a Zarathustra zenéjére kiírt filmpályázat, amelyet a Fesztiválzenekar és művészeti vezetője, FischerIván hirdetett meg.

A középiskolások számára meghirdetett filmpályázat eredményét vasárnap késő este hirdették ki a Művészetek Palotájában. Richard Strauss: Imigyen szóla Zarathustra című szimfonikus költeményének filmes feldolgozására kérte a résztvevőket a BFZ.

A zsűriben Fischer Ivánon kívül Jancsó Miklós nemzetközi hírű filmrendező, Kárpáti György Mór fiatal filmes, valamint Markó György,  a Fesztiválzenekar zenésze foglalt helyet. A sok beérkezett filmalkotás közül három díjnyertest választottak, amelyek  sorrendjéről végül a zenekar tagjai döntöttek.

Az első díjas a Lauder Javne iskola Gesztenye-csoportja: Benke Luca, Czakó Blanka, Horváth Sára, Ladányi Anett,  Lefkovics Lea és Matyók Leila. A második díjas az ELTE Trefort Gyakorló Gimnáziumának BFK csoportja lett, a harmadik helyezett egyéni alkotók, Garai Panni és Huszerl Dani filmje lett.
A következő években rendszeresen kiírjuk majd a pályázatot, amely terveink szerint a későbbiekben országos verseny lesz.

Fotók a díjkiosztóról: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.231465953629637.46007.185065691602997&type=1

Kisfilm a Zarathustra gálaestről: http://www.bfz.hu/videos/kisfilm-a-zarathustra-galaestrol