Váltás mobil nézetre
fesztivalzenekar

A Fesztiválzenekar vezetősége a mai napon az alábbi levelet juttatta el Tarlós István főpolgármesternek és a Fővárosi Közgyűlés tagjainak

Tisztelt Főpolgármester úr, tisztelt Fővárosi Közgyűlés!

A Budapesti Fesztiválzenekar vezetősége a sajtóból értesült arról, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén a zenekar támogatásának megszüntetését tervezi.

Megértjük a Főváros súlyos helyzetét és átérezzük a BKV-ért folytatott küzdelmet. Mindazonáltal meggyőződésünk, hogy a kialakult helyzetnek a Budapesti Fesztiválzenekar nem eshet áldozatául.

1. A Budapesti Fesztiválzenekar szakemberek szerint is a világ egyik legjobb zenekara, az ország és a főváros kiemelkedő kulturális értéke, igazi hungaricum. Ez a színvonal évtizedek munkája, amely egy-két nap alatt tönkretehető.

2. A szerdán a Fővárosi Közgyűlés elő kerülő javaslat a zenekar létét alapvetően veszélyeztetné.

3. A Budapesti Fesztiválzenekar, amely az egész világon pótolhatatlan módon, nagy sikerrel képviseli a magyar kultúrát, Magyarországot és Budapestet, már tavaly is csökkentett támogatással működött.

4. Az előterjesztés mindezek mellett tévesen sorolja a Budapesti Fesztiválzenekart az „érvényes kötelezettségvállalással nem rendelkező, önként vállalt” feladatok közé, hiszen arról a Budapesti Fesztiválzenekar és a főváros közötti ötéves, kötelező érvényű közszolgáltatási szerződés rendelkezik.

Mindezek alapján kérjük, hogy a Budapesti Fesztiválzenekart töröljék az előterjesztés 4. számú mellékletéből.

Budapest, 2012. január 9.

a Budapesti Fesztiválzenekar vezetősége