Váltás mobil nézetre
A Budapesti Fesztiválzenekar a Festival Hallban

Január 25-én indul a 2012-es év első külföldi turnéja, melynek keretében a Fesztivázenekar Fischer Iván vezényletével hat hangversenyt ad Németországban, Hollandiában és Ausztriában. A koncertkörút szólistái Renaud Capucon (hegedű) és Gerhard Oppitz (zongora).

Január 25-én Freiburgban, 26-án Nürnbergben (Meistersingerhalle), 28-án a hollandiai Heerlenben, 29-én Essenben (Philharmonie), 30-án Münchenben (Philharmonie Gasteig) lépünk fel. A turné január 31-án az ausztriai Sankt Pöltenben (Festpielhaus) ér véget.

A Fischer Iván vezényelte koncertek műsorán három Brahms mű mellett (Akadémiai nyitány, Tragikus nyitány, 2. szimfónia) Rimszkij-Korszakov Seherezádéja, Lalo Spanyol szimfóniája és Beethoven 4.zongoraversenye szerepel, ez utóbbiak szólistája a francia hegedűművész Renaud Capucon és a német zongoraművész Gerhard Oppitz.

A turné után, február 5-7. között – immár Budapesten, a Művészetek Palotájában - a zenekar a Channel Classics cég számára lemezre játssza a turné műsorán szereplő három Brahms darabot.